AndA kan RajiN-ok klik

August 19, 2010

macam good2 jak


arghhhhhh...
babun betul bila perkara bgini nie jadi bha..
bikin bacat
knp manusia seperti ini hidup di muka bumi yang fana ni..
menyakit kan ati
sampai hilang selera mau buka puasa sebab kamu yg ber mole
muka baik
guna spec
rambut terurus siap belah tengah lagi
mmg kalau tgk kau ni orang akan cakap kaw memang baik
lain la aku
rambut panjang
muka nak iras cipan
senyum x berapa manis
cehh
walaupon bgtu aku ndak da perangai tenuk ajaib yang kaw ada tu
memang menyakit kan ati

sebenar nya kisah ku begini

first scene
dalam pagi yang damai dalam bulan ramadhan
muncul seorang pangeran
eh
salah2
muncul la makhluk tuhan yang bermole ni
first impression akku dekat orang ni memang baik
sebab orang nya ndak banyak cakap
than
bila dah kerja kitorang dah wat seperti yang dia arah kan
dya pown bgi lagi task..cam sampar nya orang
aku dengan kawan kubuat la
pastu di sebab kan list yang bnyak pastu mau cari nombor pulak tu
punya la susah
so kami kompom nya la bha perlu masa
c mole dtg tengok lepas tu cakap
"bak sini aku buat hang ni x boleh harap" loghat kedah
pehhhhh
kimbek punya orang

second scene
lagi perkara yang bikin bacat
bila kerja mengecheck suda siap
pastu dya tanya ap masaalah barang tu
than aku cakap la
ndak da masaalah
cuma avr ni ndak berfungsi
boleh plak mau marah kan aku
"awat hang x cakap yang avr tu ad masaalah"
watdapak man
pedahal aku ngan kawan ku suda cakap
and suda penat
kasitau kaw yang avr tu rosak
msa kami cakap tu dya boleh plak buat ndak tau
last2 boleh pulak marah
dasar pala budak punya orang

third scene
bila mau balik
pintu kereta nya agak kurang fungsi
jadi sebelum berenti kereta tu aku buka la lock pintu
dengan harapan aku boleh buka tanpa menyusah kan lahanat ni
pastu dya boleh marah lagi
"yang hang buka lock pintu tu awat"
larhhhhh...
dalam hati ak
knp kalau buka sendri rosak ka?
mmg ni orang sandi taw
pastu aku buat ndak tau jak la
sebab dah faham perangai ancink dya ni
sabar la
lagi pun puasa

and last scene
aku dengan kawan aku dekat luar pejabat dah
tunggu kawan ku ambil
pastu bos aku tanya ok
sya cakap dya sendri jak wat kerja konon
pastu bos aku cakap
habis budak dua ni
dya boleh cakap
yang kami ni ndak boleh pakai
nauzubillahminzalik nya orang
dah la cakap depan orang
pastu masa tu aku boleh dengar lagi tu
cuba la pigi cakap ms aku ndak da...
pedahal aku ngan kawan ku bnyak lagi betul kan barang dari dia
dia cuma isi form jak
itu pun dya ndak bersyukur
pedahal dya sendri ndak boleh wat form tu
pastu maw lepas geram dengan orang
macam taik jak bha..
mau jak tampar muka nya ni laju2..huh
tpi aku kn sabar
puasa kan
tapi ndak tau la puasa ku di terima
harap2 terima la wahai tuhan
ak sakit ati bab tu memaki
hehehehe
apa2 pun aku ndak salah pun dalam kes ni
mole ni yang salah pastu cuba lepaskan geram nya dengan kami..
huh...sabar la oby..

5 comments:

  1. sabar jela.. hehe..
    1 ari nti die sedar la 2.. :)

    ReplyDelete
  2. harap2 bgtu la..jgan smpai ak tlg cbot tahi lalat dya tu
    hehe
    :)

    ReplyDelete
  3. x jugk..tpi agak menyakit kan ati law terpndg..hehehe

    ReplyDelete

apa dia??