AndA kan RajiN-ok klik

December 27, 2010

mintak al-fatihah dari anda

assalamualaikum
anda
tolong sedekahkan al-fatihah untuk adik saya
26.12.2010
adik q meninggal dunia
nama nya "Mohd syafiq"
terima kasih

December 08, 2010

nanti SITE tu aku punyA

title belagak
tolong bagi penyepak!! lol
ni nak bagitau betapa la mahal site kat bawah ni
kalau duit indon ndak pa jugak ni..pehhh
nangis aku kalau site bawah ni aku punya..LOL


  •  top 100 website that worth the most!!!

tapi aku list kan 50 suda..menyemak banyak2 pun bukan aku punya



1
http://google.com
$6,174,256,242

2
http://facebook.com
$1,830,868,065

3
http://yahoo.com
$1,490,354,931

4
http://youtube.com
$865,176,650

5
http://taobao.com
$737,025,078

6
http://ebay.com
$631,728,644

7
http://blogger.com
$531,991,737

8
http://baidu.com
$489,485,594

9
http://amazon.com
$478,332,436

10
http://yahoo.co.jp
$449,841,300

11
http://google.co.uk
$399,821,817

12
http://alexa.com
$313,429,180

13
http://wikipedia.org
$294,516,120

14
http://twitter.com
$270,221,177

15
http://myspace.com
$245,621,089

16
http://google.com.br
$231,183,446

17
http://ebay.de
$211,756,379

18
http://sina.com.cn
$197,529,262

19
http://flickr.com
$193,965,606

20
http://blogspot.com
$180,594,005

21
http://linkedin.com
$171,153,997

22
http://ebay.co.uk
$164,473,704

23
http://www.facebook.com
$163,400,896

24
http://google.co.jp
$162,457,604

25
http://qq.com
$158,735,050

26
http://imdb.com
$153,921,712

27
http://yahoo.ca
$149,450,162

28
http://yahoo.co.uk
$145,465,356

29
http://www.myspace.com
$140,258,397

30
http://msn.com
$128,586,058

31
http://live.com
$114,560,153

32
http://paypal.com
$111,176,108

33
http://google.ca
$110,085,733

34
http://bing.com
$109,273,032

35
http://yahoo.fr
$108,704,276

36
http://rakuten.co.jp
$107,325,295

37
http://allegro.pl
$100,233,869

38
http://wretch.cc
$98,827,809

39
http://wordpress.com
$96,734,031

40
http://sohu.com
$96,540,088

41
http://microsoft.com
$93,450,312

42
http://google.cn
$91,221,662

43
http://yandex.ru
$84,804,298

44
http://bbc.co.uk
$82,463,061

45
http://aol.com
$80,815,833

46
http://alibaba.com
$76,028,072

47
http://google.de
$74,654,217

48
http://apple.com
$73,582,354

49
http://craigslist.org
$71,020,079

50
http://163.com
$68,662,470

hengat aku tipu..huh
lol

sebenarnya google tu aku yang punya 
punya jugak la
tapi punya homepage..lol

*jangan tanya kenapa aku tak link kan site tu suma..ko nak tangan aku berkurap!! haish

December 06, 2010


selamat tahun baru  >>>>>>>>>>>>>  1432hijrah
kita ndak perlukan pun untuk jadi terbaik
(bukan aku larang pulak, jangan salah anggap yow)
tapi kita sangat perlukan untuk jadi baik



Credit to >> ntah tak hengat...sori sow sori...mentak halal ya

entah...just rindu


yup..ad nampak ka pic i love tawau dekat bawah nu..
ha..tulah yang mau di taip kan ni
TAWAU!!! ad ap..huh
mesti ramai ndak tau kan2..ekelle..mengada kan2
saja nak taip..suka..hiii


sampai ari ni ntah dah berapa saat ak x pijak bumi sabah nu
ak rindu mau dgr diurang punya sakap(loghat)
almaklumla..dok umah sewa ni sapa plak ak nak dengar cakap sabah..melainkan diri ku sendiri
adesss..
mesti orang yang bukan sabahan ni pelik kan kenapa tmpt2 dekat sabah tu jauh banar
sebenar nya jalan raya tu yang bersimpang siur ,sebab banyak bukit la sungai la..sebab tu jalan  jadik jauh..tapi kalau jalan tu straight mungkin dekat..mungkin la
yang sebenar-benar nya ak ndak pernah pegi mana-mana dekat sabah tu..
melainkan bandar kota kinabalu dengan tawau
pernah la singgah ranau tapi tu pun dekat pasar sayur jak..sebab bas lalu situ and berenti rehat..pastu tempat makan dekat kudat mungkin..kalau x silap la..tu pun kejap..huh
mau pigi xda kenderaan naek bas xda duit plak..haha
aku dapat pigi kota kinabalu pun sebab felda antar pasukan penyokong untuk felda united
kalau x ,xdapat merasa la gamak nya..haha
dan semua tau da sabah ni banyak kaum..tapi yang pelik nya ak pelik sebab orang pelik aku ni orang jawa tapi ada kat sabah..
aku: part mana yang pelik???
orang lain: pelik la..
aku:sebab????
orang lain :saje..suke2..
aku: lol..
haaa...ak ndak pandai cakap sbenarnya..
nak mudah kan jak pencarian anda tu..:)
sila klik link wokey:
mau berekreasi >> tawau yatch club
tengok keindahan alam tentang kehijauan >> tawau hills park
agensi perlancongan >> borneo traveller (lagu tema dya sedap..nak tido ase)
cuba ar nikmati alam selagi mampu,,:)
so kalau rasa cam nak pigi bercuti datang la gi tawau..haha
promote..


eh..tolong tengok kan gambar ni..ada nampak apa-apa yang pelik???



December 03, 2010

salam manusia

ola..salam
aku cuma taip-taip
betolkan jika silap wokey...:)

............................................................................................................................
ak manusia
anda manusia
penuh khilaf penuh dosa
tiada daya tiada apa-apa
just punya akal punya minda
bila aku berkata
penuh rasa banyak makna
sebaliknya terdapat dosa menjaja
yang lebih adalah kurang nya kata saya
jangan jadi kuda @ jadi rusa
jadila hamba
pada tuhan
pada yang esa
mak ku selalu pesan jadi orang biar berguna
betul kata mak saya
sekarang siapa nak senyum pada yang x berguna
berguna for me means tidak jahil seperti dulu @ skrg ini
tegak kan hak diri dan hak mereka
pangkat @ darjat bukan cerita
iman & amal yang sepatut nya
tapi aku buta!!..blh kelipkan mata tapi tidak nampak apa-apa
nampak jalan tapi x melangkah
dulu aku menangis hanya sebab saudara ku jahil tentang agama
tpi sekarang aku ketawa
dulu aku menangis kerana x dpt bawa saudara ku dekat pada -Nya
tapi sekarang aku jau ke sana
aku rindu & mahu dengan tuhanku
aku rindu & mahu menumbuh kan pokok untuk syurga ku
aku rindu & mahu memadamkan api neraka ku
aku rindu & mahu makhluk -Nya berkumpul di atas ku
aku rindu & mahu semua tentang aku yang dulu
berikan aku hidayah sirami kan aku petunjuk
semoga ku tidak khilaf 
smoga ku tidak buta


saudara ku berkata 
selepas melihat dunia
dan saya mengaku seikhlas ati saya
saya kolot
saya x boley bukak fikiran
saya lebih rela dan memang suka ddk kampung
saya sememangnya dari kampung dan saya suka tentang nya
tiada sporting jika iya mengoyak iman saudara ku
masa buku amalan anda d baca jangan di kau menunding jari kepada saudaraku yang lain
yang kamu sangka memijak-mijak mahkota dunia anda
mohon la pada yang esa agar di jauhkan dari segala fitnah


  • sebagai wanita @ dari wanita
  • dari dunia nih
  • dari dajjal laknatullah
*saya tidak berniat menceritakan aib sesiapa..tell me if i am..i will remove this post (its my pleasure)





November 13, 2010

kosong

......................................................................................................

  • haaaa
  • now!!! this is just kind of "ckap kosong" and sort of
  • and right now i find my self kind of busy with manything
  • i got my work un done..haha
  • report !!yuppp..of coz
  • but i'm not doing it right now..cause i dont want to
  • it is in progress i guess
  • still looking for info by my self to share it
  • baek sunggoh dikau!!!kurak
  • i think my life is upside down
  • sleep in a day and be the bat in the night
  • kind a cool i think
  • freak!!!
  • i got nothing to do right now
  • just lying down and trying to sleep
  • huhh
  • for the first in record
  • i wash a blanket ..is it??..i just dont know what to call it
  • a milo got to it
  • and of coz it is stink
  • waaaaaa
  • what kind of creature i am ..haha
  • i swear it was so so hard to wash it
  • than need to bought it out side
  • huh..what can i do..i'm the one that make it filled with milo
  • kuang asam nya milo..

  • i want to cut my hair
  • but got no one to cut it
  • saloon?? nope..no freaking way that i will go there
  • why??..arrr..cause im not use to it..can that be the answer..sure can right..haha

  • i got something in my mind that i just thought about it
  • haha
  • u know what
  • i think that sing a song while crying is a best way to cry
  • haha
  • its look like that sing its a style to express what u feel
  • so why dont u try it
  • maybe i am "merepek" haha
  • but i think it was a good way
  • than cry and destroy something else
  • ..ok2...i just think about it..really!
........................................................................................................

October 28, 2010

itu bukan garisan penamat..huh


woi!!!
teruskan berlari
dan lari 
itu bukan nya tempat untuk berhenti
mmg bila lari
sometimes kita 
tersandung batu la
tercucuk duri
d gigit anjing..ha?
kaki krem
ranting2 pon nak ikut kat kaki
duri bnyak tajam plak tuh
tapi
itu buat kita lebih tahu untuk berlari
buat kita tahu untuk menjadi pelari pecut
buat kita menjadi seorang yg pro
jadi kan kita seorang atlit
jadikan semngat kita kental
menjadikan kita tahu menujah angin
dunot ever out from track!!!
bila kita keluar penyokong kita merasa hampa
jurulatih kita akan kecewa dan tidak mahu mengaku kamu itu adalah anak murid nya
bos pasti dan pasti rasa murka
orang di sekeliling kita punya konklusi berbeza
yang menjadikan gosip hangat
membuat orang lain tahu dengan cara salah
kerana itu juga idea bagi yang kurang kepakaran mengikut jejak langkah mu
tapi ada yang punya kesempatan ke-2
bos pasti dan pasti dapat memaafkan
di berikan kamu semangat oleh bos
agar kamu dapat habiskan larian
mudah @ tidak kamu harus mengharungi..ye dak??
hingga sampai 1 saat nanti larian kita semua tamat
tapi sekarang jangan la kamu melihat garisan penamat baru mau pecut
kenalah pecut dari awal
jadila pesaing yang lain
hingga sampai di garisan itu nanti
kamu tidak perlu berlari lagi
berehat la kamu dengan tenang dan damai
tapi selepas itu
jantung kamu akan berdebar bila keputusan pungutan mata kamu di umumkan
bagi yang dah pecut dari mula senyuman terus d wajah
bagi yang penengahan dan akhiran perlumbaan baru mau pecut punya tanda tanya d wajah
apalagi yang out of track..terus hilang harapan
jika kamu berjaya..maka di beri kamu anugerah buat kamu gembira kerana halangan telah kamu tempuh
tapi bagi yang tidak..tiada pusingan kedua
penyesalan merupakan sesuatu yang merugikan ketika itu..
kamu juga mendapat sesuatu..dapat la kritikan dri semua sampai hati kamu luluh 
hingga persoalan mengapa ak bgtu??
berada d minda kamu..tapi semua sudah terlambat..face the truth..
.....................................................................................................................
adui na bingung kamu
biar ak terangkan ok2..
rilek2..
ap yang aku maksudkan adalah tentang kehidupan..
hidup punya dugaan kan..
bagi yang ambil jalan singkat tu..maksud ku >>murtad,bunuh diri
memang penyesalan la bagi mereka
mksud aku dengan jurulatih tu ..adalah nabi kita..yang perlu kita ambil nasihat nya,amalkan sunnah nya
tapi bagi yang trus kejayaan bagi mereka
pasti dan pasti membalas dengan apa yang kita lakukan ..ye dak??
itula yang aku maksud kan dengan bos..
pungutan mata tu mksud ak bila kita di adili besok..
maksud aku pusingan kedua..ndak da idup balik kesian di bumi ni..no second change bila di hari hisab nnti
.......................................................................................................................
betulkan aku tentang yang salah
peringat kan aku tentang tempt sebenar kita
tegur aku bila kamu merasa aku itu berada jauh
tunjuk kan aku jalan yang patut aku tempuh
teman kan aku bila keputusan itu idea syaitan
pimpin tangan ku menempuh ranjau kerna aku tidak kuat
doa kan aku sentisa berada di tempat teduh
bukan kah kita saudara
yang esa mempertanggung jawabkan kita semua bagi saudara2 kita
adakah kamu tidak syg aku dan mereka??
.....................                                                                 .................................................

October 27, 2010

ya Allah ,aku moHon peRlindungaN

ar........
terlalu banyak yang aku tidak tahu
terlalu dunia itu menganggu
terlalu lemah iman aku
terlalu bnyak bisikan itu

astaghfirullah hal azim....

.........
satu masa sebelum detik ini
penah kau tengok filem THE ILLUSIONIST
cerita tu..nmpk cam berselirat..ad konflik tersendiri,punya jalan cerita yang banyak
tpi akhirnya semua menjadi satu
semua dalam 1 rancangan..lau ndak tgk sampai habis memang orang akan cakap bongek nye film
tapi bila dah tgk smpai habis..itu adalah sebuah cerita yang teratur dan mmg di antu la bha olh pengarah..hee
tpi sekarang kita boleh tgk kisah seperti itu terjadi
bukan la sama dengan cerita tu..adui na
yang terjadi tu punya ramai pelakon yang kita ndak jangka
sedar @ ndak sedar
mahu @ tidak mahu
mesti sesak pemikiran mau fikir..ap la budak ni repet kan..
ok2..
sebenar nya aku mahu cakap pasal  FREEMASON
lau ndak penah dengar pi tgk wiki..hehe

freemason menyembah dan pengikut setan..dengan kata lain ajaran sesat la
diorang ni adalah konco2 dan geng2 dajjal laknatullah
yang akan sentiasa cuba menyesat kan kita

doa la kita supaya jauh dari fitnah dajjal ngok ni
semua yang telah terjadi daripada perang dunia ke-2 dan ke-3,pasal osama tu,pasal bangunan amerika yang kena bom konok tu,bush yang d turunkan pangkat tu...dikatakan adalah propa
budak2 ni la ni..
dorang punya orang tertinggi..dan kebanyakan dorang adalah yahudi yang telah dilaknat oleh Allah
sekarang bukan jak di barat..
bnyak yang sumber yang aku baca di asia dah ada
bahkan malaysia..
freemason punya lambang mata dan huruf G
di johor dah ada 1 tempat ..aku pun ndak pasti ap tu sama ada sekolah @ apa..tgk ni..klik konok
di pulau pinang dah ad tempat belajar la konon..klik..
dan di kota kinabalu..adui na bikin malu siak wah..klik
(jangan plak kamu daftar sekolah sana tampar palak mu)haha..
tu siap bukti ..cehh..ni dari forum yang bincang tentang ni..
aku mungkin nmpk cam ndak serius bincand tentang ni..tapi aku betul2 risau yang amat
aku berdoa agar kita sama2 d jauhkan daripada fitnah dajjal tu..


Ya Allah hamba mu ini lemah..
Ya Allah jauhkan la kami dari fitnah dajjal ..amin

tau misi besar freemason ni..diorang nak buat balek haikal sulaiman bagi menjemput kedatangan dajjal
silap kata  nah sori..lau ada salah info maap ya..
dan tolong la betulkan..aku lemah ..ak cuma dapat menyampaikan..

October 24, 2010

what is just happen..?? a moment ago??

what is wrong with me!!!!
entah dalam beberapa minggu ni 1 post pon ak x dpt nak buat
yang aku tau cuma mau mengarut
arrrrgggghhhhhhhhhhhh...
jau kan aku dari seronok nya dunia itu
kerna aku mau d tempat aman bila esok suda tiada

terketar-ketar nafas yang ku tarek dalam
belum habis proses exhalation ak dah mula tarik nafas baru
macam kelam kabut yob
mungkin di sebab kan irama yang ak dengar kan terlalu pantas
atau ak yang sesak nafas
........................................................................................
dalam beberapa minggu ni aku just pijak2 blog orang
harapan tu mencari ilham la konon
mengarot!!!!!!!!!!!!!!!!
setiap kali ak pijak2 blog orang
ak mesti dah buka tab tuk buat new post..tapi yang tertulis adalah ini
inila yg bnyk tertulis ,biar ak underline kan supaya korang lebih nmpk
ni dya
>>                                                                                                              
haa itula yang tertulis...
result nya hampeh!!!
buuuuuuuuuuuuu
..........................................................................................
ak bukan menulis kerna mau kamu memfollow blog ini
ak bukan menulis kerna mau memperingati kepada mu
ak bukan menulis kerna mau kamu menyesali perbuatan mu
aku bukan menulis sebab aku taip!!!!
hahaha..

dalam hati kamu ..ya kamu
..bongek nye dak nih
..la budak ni pe hal
..eh truk nye la
..la bek xyah post
..teda idea la tuh
..nak orang baca konon,hurm xnak ak
..tah pape budak ni
..a.p.t.b(member ak ckp) ap pon tak boleh
..untuk ap suma ni
..tetttt(buzzer) sampah!!
..cut2

dalam ati aku..ya aku pengarut
..bongek pon aku x jejas kan blog korg
..ak xde hal nak tulis,sbb tu timbul post nih
..mmg truk!! aku pown setuju
..anda mmg faham..haha
..sori buang masa kamu
..mmg tah pape pon,lau ad mesti ak nak post kat fb ak..haha
..eh bukan suma x boleh..tpi kebanyakan tak boleh..haha
..untuk post aku yg baru..haha
..eh,sampah dengan tulisan pown ndak tau mau beza dah..kesian
..ok..take a break!!

October 23, 2010

nak x BlackBerry® Torch™ 9800??
yaka mau tu???
nah tinguk2 la kamu tu site

October 13, 2010



huruf ku berhenti di situ
tiada ayat terbina oleh ku
tiada noktah tertekan oleh ku
si polan berkata tekan saja ap kaw mahu
lamunan menginjak injak aku
tapi aku tak taw


huruf ku berhenti di situ
bila aku baring terpaku
nada phone sahabat membingit kan aku
aku ingin katakan sesuatu
ekspresi menusuk nusuk muka ku
tapi aku tak taw


huruf ku berhenti di situ
tiada bunyi dapat terbunyi oleh ku
terdiam bisu kaku 
terus pilu oleh malam sunyi itu
aku ingin berbuat sesuatu
kejangkan semua otot otot ku
tapi aku tak taw


huruf ku berhenti di situ
melahirkan tanda tanya buat aku
mana pergi estetika dunia itu
buat kan aku tertawa dengan itu
perdengarkan aku empirisisme kamu
buat kan aku terpegun dengan itu
gerakkan semua urat urat saraf ku
tapi aku tak taw


huruf ku berhenti di situ
aku cuma menggeleng menjadi kan aku tidak maw
aku cuma mengangguk menjadi kan aku maw
aku tidak biarkan aku saja tau keputusan ku
nada ku terlepas di situ
dan aku taw sesuatu




yang aku B.U.N.T.U



October 06, 2010



cara mudah hancur kan phone...
langkah-langkah...
>>letak kan di bawah tayar kereta tanpa pengetahuan diri sendiri
>>buat dek dan jangan ambil taw
>>tgk kereta tadi dengan penuh keyakinan
>>soh pemandu kereta tu memperlahankan kenderaan agar phone anda benar2 lumat
>>soh member yang tidak kenal tengok phone tu
>>anda kena berada jauh dari tempat kejadian
>>biarkan member anda yang xkenal phone anda mencampak kan phone anda 
>>siap~~~
trust me..ak dah test..--lol--


dah memang naseb ko phone dok bawah tayar..kesian2...hahaha
ak dah post kat status ak..tu pon dah di singkat kan
hahaha....
selamat tinggl phone..
tapi sebelum tu ak nak rasa hancur kan phone sendri ..
mesti best..mmg nak pijak2..pehhh...excited nih...
haha

October 05, 2010

D.U.N.I.A


jangan kejar dunia tu sebab tu akan buat kita

  • tamak
  • sombong
  • kedekut
  • n sewaktu dengan perkara di atas
tapi bila kita kejar akhirat yang pasti dan kekal abadi itu dunia akan kejar kita tapi bukan semua dapat peluang ni
tapi yakin kita terhadap yang Esa..
pasti dan pasti terbaik untuk kita dunia dan akhirat..

ni nak crita ni
..........................................................
member aku ni bru lepas s.p.m , so cam biasa la budak2 habes s.p.m ni isi ipt ni ipt tu
lau boleh suma nak isi sbb nak sambung blajar...
so lpas sebulan , 2bulan, 3 bulan berlalu pehhhh
mmg tahap putus asa ..xtaw nak sambung mana2...jadi dya ambik keputusan masok
Maahad Tahfiz dekat tawau..kampung jawa lau ak ndak silap
lepas dah lama sikit belajar di situ...
taw berapa bnyk tawaran yang dya dapat..
berhambur tau..
memang dya sendri ndak sangka
sampai dya pon pening mau pilih
last2 dya masok maritim
and dapat tarik sorang tuk masuk dalam islam..
skang dya dah kawen...

................................................................
dunia ndak kan senang duduk bila kita jau darinya kan..

macam dalam lagu tapi aku lupa plak sapa yang nyanyi
dalam nasyid tu ckp
"mmg beruntung orang yang leka"(leka dengan dunia yang kita duduk ni)

so beramal bnyak2 buat bekalan tuk esok yang kita x taw hujung pangkal nyawa kita ...
macam masakan..nak sedap tambah perencah..nak nmpk sedap hias bunga2
tapi nak tambah kan lagi cantik nya amal kita
ikut la cara nabi kita..pasti dan pasti berjaya di sana..insyaAllah..
smoga ak dapat beringat..amin..
smoga anda dapat mengingat dan memperingat kan orang lain..kerna itu saham kita..

salam bro and sistah...

October 02, 2010

bila atap umah dah buang


rumah yang dah wat elok2
mesti ndak :
masuk hujan
kena panas
kena hujan batu
kena petir
di tampar angin yg laju
kan kan
walaupun kadang2 terjadi mesti ad sebb kan...
macam bgtu la jugak
manusia...
yang ak mau cerita ni sal wanita
bukan nak menjatuh kan mana2 oang
bila dah tudung x pakai
macam umah x beratap.....

ak pon geleng kepala tgk komen budak2 ni..
iklan tv cakap sendri
"zaman semakin maju dunia dah berubah"
eh betul ka bgtu..haha..ndak kisah la...janji kamu dan kamu pham ap ak maksudkan..
budak2 sekarang salah tafsir kemerdekaan tu ap..

ni nak kongsi kata2 yang ak penah baca
"kawan akan menurut dan mengangguk cadangan dan tutur kata kita tapi sahabat yang baik akan menegur dan mempertimbangkan cadangan anda"
sekian~~

September 23, 2010

jom tekan ni tuk lebih ganjaran..WOW dunia je la..tapi lau tekan2 butang sambil zikir pahal pon dapat..:)

September 22, 2010


-----------------picture credit to Google Maps----------------------------------
hujan jak banjir
banjir jak konform d sebab kan hujan
tunggu ad orang mati lemas dulu kot bru ada pihak nak wat tindakan
kot la.
parah-parah
memang banjir x tinggi mana nak lemas pon payah tapi lau x ambil tindakan dari sekarang bila la konok..
tunggu banjir tahap kritikal?
tunggu ada orang mati?
tunggu media lapor kat tv?
tunggu pilihan raya?

ntah la...

September 19, 2010

islam itu benar

assalamualaikum umat

aku bukan mau berkhutbah ni tapi aku cuma menyampaikan
sampai menyampai tu kan kelebihan kita as umat akhir zaman

dekat bawah ni ada laman2 web yang di buat oleh yahudi laknatullah
so hati2 dan sebarkan la
ak dapat info ni pun dari memijak blog2
dan aku dapat dari saudara2 kita seislam dari seberang
dan harap kita dapat kongsi sama2
just copy my post dan paste la d mana2 yang boleh agar kita sama2 beringat..

laman web ni telah memalsukan al-Quran
maksud2 dari al-Quran tu pun telah di ubah

-www.answering-islam.org
-www.aboutislam.com
-www.thequran.com
-www.allahassurance.com

aku pun ndak pernah masuk ke dalam laman web ni lagi sebab aku kurang ilmu
daripadda kita yang lemah ni terperangkap dengan perangkap yahudi ni
adalah lebih elok kita mengelak dari masuk ke laman web tersebut

ingt memperingati itu kita umat akhir zaman
dan di zaman sebelum dtg nya dajal ini kalau kita saling mengingati
pahala mati syahid tuk kita..
dan amat la beruntung kan..
assalamualaikum

September 15, 2010

raya ke-"??"

ndak da motif sebenarnya
walaupon setitik dakwat yang mampu mencorak
walaupun setitis darah tuk mewarnai
walaupun setitik noktah mati pemberi tanda

ia langsung tidak berkait dengan post ku yang tidak punya motif ni

dialog d bawah perbualan diri sendiri..harap maklum
agagaga..

:oby kaw ndak raya ka??

:raya??tuttt..

:iya la raya ..pi la beraya bha

:aku ndak raya tahun ni..nanti la taun depan aku raya..ya??

:ok..sob..sob..sob..

new cheptah...

"dan kemudian ak berpura yang raya itu tidak singgah dan berharap ak lebih menyenangi raya taun depan"
wallllllllllllaaaahhhhh

September 14, 2010

K.E.R.J.A

September 12, 2010




Seputih putaw,sebening vodka,teriring salam seharum ganja,dengan senyuman semanis anggur merah.Mohon maafkan dosa dan salahku walau hanya sebesar butiran sabu-sabu. SLAMAT ARI RAYA MAAF ZAHIR N BATIN pada suma kwan2 ku...

first though--------Apakah ini??
jalan- jalan dekat profile orang dekat facebook than
tersepak batu adesss
jatuh tambling..haha
tiba-tiba ada orang wish raya begini
ptut ndak patut la brother..adusss
cakap matured..simpan la ayat tu dalam esbok biar beku..hih

huh..
adakah aku perlu berpura-pura gembira sebab aidilfitri tiba
@
ak perlu berterus terang melalak melolong kesidihan sebab xdapat balik aidilfitri

tolong pilih...aku kan sebenarnya ...B.U.N.T.U

September 06, 2010



ndak da copy nya cinta mu padaku
&

tidak akan pernah aku akan mengcopy kan

September 05, 2010

fuhh..busy


mengarut di malam hari!! jangan kisah kan aku..
busy ngan aku langsung
xde talian walaupun darah setitik
haha
title jak tu
sebenarnya keboringan kebosanan kekusutan kehampaan
n ramai lagi "ke" yang berkaitan tpi malas mau taip
nothing special makes me speechless
lau hari demi hari ku berlalu seperti ini
aku bisa jadi gila ni
adui na rayang
ap la mau buat ni...huh!!

September 04, 2010

ak di hantar tuk menghantar dan ak terdampar
cehh..
sekolah rendah jenis kebangsaan tamil bukit darah
nama fulamak
macam tempat pembunuhan..
dah siap kerja pasang memasang printer..
ngah tnggu2 printer buleh plak perot ak menghasilkan perasaan yang gampang
perasaan yang aku tamau
ni mesti di sebab kan mangga yang di hentam sewaktu sahur
hahaha
tpi mangga tu sangat sedapp

pastu cari punya cari tandas
tandas budak sekolah jugak ak pakai
almaklum la
tandas sekolah mcm mn kan
tpi serius tandas sekolah tamil ni lagi bagos dari tandas sekolah aku dulu
cari punya cari
tanpa sedar
ak di perhati budak tamil yang berhajat lebih kecil dari aku
taw la muka ak ngah menahan sambil muka desprate..
boleh budak tu mengetawakan aku..
ak segan la plak ai
tros masuk jak la tandas walaupun bukan pilihan ati..
pehh lega
selesai misi..
kini ku boleh tersenyum kembali menikmati alam
tgh menikmati
pemandangan terkacau pulak

hati aku: au, kenapa la sekolah ni gantung basikal pulak dekat sini..buang tabiat ap

rupanya tu tuk menaikan semngat budak2 sekolah tu
sapa pelajar cemerlang dapat la habuan
kira kretif gak cikgu dorang menyogok budak2 supaya rajin
.............
ramadhan itu bermaksud panas membakar
memang patut la aku terasa matahari itu memberi haba yang melampau
huh..

August 29, 2010

cuti2 rehat pijak kampung orang



sabtu ahad xda kerja
singgah jap kampong member..
pedahal nya pernah pijak dah tu kampung..sengaja pijak lagi
felda bera pahang
ntah betol ka ndak aku taip nama nya
law salah sabar sak la

scene aku and bapak aku punya member
ngah bapak nya duduk2 isap rokok
aku tgk tv
than
bapak member aku menghadap sebesen rambutan
dengan tidak semena dia menjemput aku makan rambutan
tpi aku tolak sebab kenyang sangat suda
tiba2
bapak member q: tempat mu ad rambutan jugak kan(bahasa ni telah di alih dari kelantan)
aku: ar ?????
aku: !@#$%^&*(*&^%@#$$!
aku lagi:tutttttttttttt...
tahan aku : ada....

fuhh..susah soalan pacik ni
iktibar nya di sini.."analisa la soalan orang and jawab dengan yakin"
aku tengah gelak di saat ini..sendiri..haha

August 27, 2010



pak guard or jaga sekolah

sekolah rendah bandar baru sentul
was the best guard ever
peramah
baik
ambil berat
and the most important is dia cool

semua perkara yang bergerak di sekolah dia tahu
mempunyai bakat menjadi seorang pengetua yang best

pengetua
aku:itu ka pengetua sekolah ni
tapah:aah
aku:aku tau tu dia
tapah:macam mana kaw tau
aku:sebab dia tua
tapah:kenapa cakap begitu
aku:sebab lau dia cikgu biasa dia d panggil cikgutua
kalau dia jadi polis dia di panggil polistua
tapi aku tau dia pengetua sebab dia tua..:)

August 26, 2010

sesat di menyesat dan di sesat kan



sesat d kL
jangan tanya selalu suda


aku orang sabah
sabah pun aku kurang taw jalan ni pulak kaw tanya aku sal KL
aku hanya mampu mengeleng dan tersenyum

August 23, 2010

suka-suka



balik awal
like2..haha

August 21, 2010


phone owh phone..
dah la kaw murah kaw buat hal plak ya
mmg aku berhajat nak pijak kaw phone
phone sabar jak ya rasa kaki
ades...dah la sebak ndak dapt puasa sama family
than phone lagi wat hal..aiyo....
x dpt mau kol mamak ku bgni ni...mau kol gadis ku lagi susah
ades...puasa2 ni mmg banyak cobaan..sabar..

cikgu ow cikgu


hari jumaat tdi punya hal ni
aku
tapah
apis
pigi la sekolah dekat damansara ni
dengan niat yang baik dan berhati mulia di bulan puasa
masuk sekolah tu
teringat2 jugak skit2 kengan masa dulu2
rindu jugak sama sekolah
hahaha
kembali ke cerita..
kami sampai trus pi pejabat
mau jumpa pengetua tpi
tau ap cobaan pertama
kami langsung ndak d layan
kimbek tol
ak ingt kami ni ada kuasa halimunan
cikgu2 langsung cam ndak taw jak keberadaan kami d ctu
stengah jam tnggu lepas tu
ad la suda cikgu yang incharge dengan barang2 yang kami antar tu
lepas tu dya cakap tunggu sekejap k
jadi kami pon dengan senyuman cakap ok
ingat sekejap kami dengan cikgu tu sama
rupanya sekejap nya smpai berpuluh minit
ntah dia buat ap lama2 depan pc nya tu
mau juak ak lempar guna kasut
hish
puasa2 bikin bachat ya

tiba2 ak terpandang siling pejabat tu
d ctu tulis
budi bahasa budaya kita

tpi macam bgtu budi bahasa cikgu2
tetamu datang buat ndak tau
n bg tnggu lama2
peh
mmg bukan budaya kita
tapi tau pulak letak tulisan tu dekat atas siling
bgus d pap sekali d dahi tu cikgu bha..bikin bacat!!!!!!!!!!!!!

August 19, 2010

macam good2 jak


arghhhhhh...
babun betul bila perkara bgini nie jadi bha..
bikin bacat
knp manusia seperti ini hidup di muka bumi yang fana ni..
menyakit kan ati
sampai hilang selera mau buka puasa sebab kamu yg ber mole
muka baik
guna spec
rambut terurus siap belah tengah lagi
mmg kalau tgk kau ni orang akan cakap kaw memang baik
lain la aku
rambut panjang
muka nak iras cipan
senyum x berapa manis
cehh
walaupon bgtu aku ndak da perangai tenuk ajaib yang kaw ada tu
memang menyakit kan ati

sebenar nya kisah ku begini

first scene
dalam pagi yang damai dalam bulan ramadhan
muncul seorang pangeran
eh
salah2
muncul la makhluk tuhan yang bermole ni
first impression akku dekat orang ni memang baik
sebab orang nya ndak banyak cakap
than
bila dah kerja kitorang dah wat seperti yang dia arah kan
dya pown bgi lagi task..cam sampar nya orang
aku dengan kawan kubuat la
pastu di sebab kan list yang bnyak pastu mau cari nombor pulak tu
punya la susah
so kami kompom nya la bha perlu masa
c mole dtg tengok lepas tu cakap
"bak sini aku buat hang ni x boleh harap" loghat kedah
pehhhhh
kimbek punya orang

second scene
lagi perkara yang bikin bacat
bila kerja mengecheck suda siap
pastu dya tanya ap masaalah barang tu
than aku cakap la
ndak da masaalah
cuma avr ni ndak berfungsi
boleh plak mau marah kan aku
"awat hang x cakap yang avr tu ad masaalah"
watdapak man
pedahal aku ngan kawan ku suda cakap
and suda penat
kasitau kaw yang avr tu rosak
msa kami cakap tu dya boleh plak buat ndak tau
last2 boleh pulak marah
dasar pala budak punya orang

third scene
bila mau balik
pintu kereta nya agak kurang fungsi
jadi sebelum berenti kereta tu aku buka la lock pintu
dengan harapan aku boleh buka tanpa menyusah kan lahanat ni
pastu dya boleh marah lagi
"yang hang buka lock pintu tu awat"
larhhhhh...
dalam hati ak
knp kalau buka sendri rosak ka?
mmg ni orang sandi taw
pastu aku buat ndak tau jak la
sebab dah faham perangai ancink dya ni
sabar la
lagi pun puasa

and last scene
aku dengan kawan aku dekat luar pejabat dah
tunggu kawan ku ambil
pastu bos aku tanya ok
sya cakap dya sendri jak wat kerja konon
pastu bos aku cakap
habis budak dua ni
dya boleh cakap
yang kami ni ndak boleh pakai
nauzubillahminzalik nya orang
dah la cakap depan orang
pastu masa tu aku boleh dengar lagi tu
cuba la pigi cakap ms aku ndak da...
pedahal aku ngan kawan ku bnyak lagi betul kan barang dari dia
dia cuma isi form jak
itu pun dya ndak bersyukur
pedahal dya sendri ndak boleh wat form tu
pastu maw lepas geram dengan orang
macam taik jak bha..
mau jak tampar muka nya ni laju2..huh
tpi aku kn sabar
puasa kan
tapi ndak tau la puasa ku di terima
harap2 terima la wahai tuhan
ak sakit ati bab tu memaki
hehehehe
apa2 pun aku ndak salah pun dalam kes ni
mole ni yang salah pastu cuba lepaskan geram nya dengan kami..
huh...sabar la oby..

August 13, 2010

hari ini

wah
makan sahur kita yuk apa best ari ni makan sahur ku
mao taw juak ka yuk tgk









sadap kan pok
mmg sedap bikin knyg sampai 2-8 hari ndak mau makan suda
hahaha
tapi tu hanyala hayalan semata mata
sebab aku ndak dapat mkan benda bgtu kesian
ak cuma mam mengunyah benda2 murah sak
haha
kesian de lorh
tpi aku mac bersyukur sebab dapat makan sahur
sekurang kurang nya
puasa ku berbeza dri puasa agama laen
janji dapat mengalas perut tuk berpuasa pgi ni itu pown suda cukup..
we are not live to make our tummy balang air
hahaha
so syukur itu penting..bukan c syukur ya..tapi syukur..huh
selamat berpuasa tuk hari keempat..
bnyak banyak kan beramal..rugi ndak mempergunakan dengan baik..betul betul betul kata upin and ipin..yang penting sekali senyuman sedekah..sebab dengan apa lagi nak sedekah duit ndak da..haha
ok maw solat dlu
rindu mamak ku masakkan untuk sahur..hehe
ok daaa
Assalamualaikum semua

aku ingin banar


aku mau hari khamis
12.08 itu berulang
kerna aku sudi untuk mengulangi nya lagi

sk nya plak aku tu hari tu..gembira betul tau
thanks to my future macik..haha
also my friend karinawati..
if u are reading this post..
i would like u to know that i'm appreciate with all what u have done..
thanks ..

kerna mereka la aku dapat jumpa mrs.J
kalau ndak..mungkin hari khamis itu tidak menjelang dan aku tidak ingin berulang
sungguh gembira
bahagia
senyum2 macam sipot
haha

senyum senyum


senyum sedekah memang

aku tersenyum kerna aku gembira
aku ketawa kerna aku gembira
aku sungguh gembira kerna

aku truly happy..
terima kasih kerana mengajar aku erti tentang bhagia itu
dan aku mmg memerlukannya..

July 14, 2010

will always be there for U

hanya dengan senyumannya ku sudah cukup rasa bahagia
tapi dya nya ndak percaya

hanya dengan menatap wajahnya aku sudah cukup gembira
tapi dya nya ndak percaya

hanya dengan mendengar suaranya aku sudah mulai ketawa
tapi dya nya ndak percaya

hanya dengan merasa degup jantung nya aku sudah yakin yang aku cinta dya
tapi dya nya ndak percaya

hanya dengan mendengar khabar nya aku sudah mahu menemui nya
tapi dya nya ndak percaya

hanya dengan bersama dengan nya aku rasa dunia aku yang punya
tapi dya nya ndak percaya

hanya dengan melihat nya tanpa dya berkata aku rasa hidup di dalam nya
tapi dya nya ndak percaya

hanya dengan doa nya aku sudah rasa selamat selamanya
tapi dya nya ndak percaya

hanya dengan satu mesej nya aku sudah pasti dya aku yang punya
tapi dya nya ndak percaya

hanya dengan membayangkan dya aku sudah rasa gembira
tapi dya nya ndak percaya

hanya dengan mendengar ucapan cinta nya aku rasa aku terbang di dalam cintanya
tapi dya nya ndak percaya

hanya dengan duduk di sisinya aku rasa aku dan dia cuma di alam kami saja
tapi dya nya ndak percaya

tapi bila aku katakan cintaku pada nya
tapi bila aku katakan mahu selamanya bersama dya
tapi bila aku katakan tidak selingkuh d belakang nya
tapi bila aku katakan senyum bila bersama nya
tapi bila aku katakan duduk di sisinya
tapi bila aku katakan sentiasa memerlukan nya

baru lah dya merasa yang aku adalah untuk nya selamanya
dan aku hanya merasa bahagia bila ada dya
dan aku sedar yang aku memerlukan dya
dan selamanya cintaku hanya untuk dya

yang aku cinta selamanya
hanya la dya

love u mrs.J

ohhhhhh..internship


huh...................................
the word is whispering in my mind
day and day
night by night
making my friend to boring
to heard about it
what should i do?
please help me

taw betapa susah maw cari internship
yes..ofcoz..my cost is easy to find a place for internship
but it is easy looking at peninsular
but it is not in Sabah
wwwwwwwwwwwwhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhyyyyyyyyyyyy??????

their dont heard my voice
what should i do?

kenapa syarikat2 di sabah kurang maw ambil budak untuk internship
bukan ka itu 1 kemudahan bagi mereka untuk mencari pekerja
bukan ka itu peluang untuk menaik kan pelajar sebagai orang yang akan meneraju
masa yang akan datang
bukan ka itu inisiatif bagi mereka menaikkan lagi standard syarikat tu?

mungkin diorang busy nak ambil
mungkin diorang pandang rendah
mungkin diorang dah terlebih orang
mungkin diorang xnak dengar idea orang bongok
mungkin diorang dah good sangt
mungkin standard diorang tinggi sangat
mungkin ia akan jejaskan prestasi syarikat

disitu aku dengar
nak seribu daya
xnak seribu dalih

mungkin aku x cukup usaha
yaaa...mungkin

harap aku dapat cari
my friend says
"rajin rajin rajin"
because im saying that
"malas malas malas"

aku mau praktikal d semenanjung
@ di sabah ni ya
ades ..sakit pala utak..

sepupu aku cakap
napa x ambil jak d semenanjung
aku cakap la
sabah best

sebab sabah itu tempat aku

July 12, 2010

the Final night

first thing i wanna say is
"what the Fuck with the octopus"?
it makes everyone believe with that projection
even the some MB believe too..ha..
so now..even octopus can decide which team loose
hahahahaha
at the final night
there is organisation that willing to find an octopus..maybe there got it from pasar malam or pasar ikan..hahahaha
and than there put in the aquarium than place a flag of Holland and Spain
but the octopus is not just stay at Spain flag the octopus keep in round and round
so what should i say
anyway last night match are so exciting i guest..or the horrible strategies..huh
Spain was the strong team with attacking that so powerful but cannot more than one goal..wuuuu..so sad..but Holland should proud of them self..
they are good footballer also the good actors ..
anyway congrats to Spain and Holland too..
dont be so sad..next 4 years u can be the winner if there is any luck..haha
anyway..i am not the coach..why should say something better for them and what not..
they the player so play..and make score and i will smile to them..if not..i can heard a criticize all the time..huhu..


FEDERATION INTERNATIONAL THE FOOTBALL ASSOCIATION (FIFA) 2010
Result;


Adidas Golden Glove Award
Iker casillas from spain



Adidas Golden Ball Award
Diego forlan from Uruguay



Thomas Mueller from Germany
Adidas Golden Shoe Award & Best Young Player Award


Last man of The Match
Andres Iniesta from Spain



Winner FIFA 2010 & FIFA fair Award
Spain
credit to FIFA and Google

July 11, 2010



walau
pon
aku
buta
sesak hidung
pekak
sekalipon
namun
aku
tetap
punya
jari
tengah
untuk
memaki
kamu!!!!

p/s : I dont mean U..
credit to sodahead.com:profile~Emo~Chick~

July 10, 2010



Melihat tawamu
mendengar senandungmu
terlihat jelas di mata ku
warna-warna indah mu

Menatap langkahmu
meratapi kisah hidup mu
terlukis jelas bahwa hatimu
anugerah terindah yang pernah ku miliki

sifat mu nan selalu
redakan ambisiku
tepikan khilafku
dari bunga yang layu

saat kaw di sisi ku
kembali dunia ceria
tegaskan bahwa kamu
anugerah terindah yang pernah ku miliki

belai lembut jarimu
sejuk tatap wajah mu
hangat peluk janji mu
anugerah terindah yang pernah ku miliki

belai lembut jari mu
sejuk tatap wajah mu
hangat peluk tubuh mu

belai lembut jari mu
sejuk tatap wajah mu
hangat peluk janji mu
anugerah terindah yang pernah ku miliki

July 07, 2010

selamat ulang tahun


selamat ulang tahun illya iskandar
have a really great day
and also to all that celebrate birthday today..

Spain vs German..ndak besh


vs


keputusan nya hampa di mata ku
sebab aku sokong german..wuuuu
tapi adat pertandingan ada menang dan ada yang kalah
tapi law ada banyk hadiah
semua menang la jawab nya
hahahaha
tapi mesti rasa cam ndak best plak kan

keputusan 1-0
spain menang and akan jumpa belanda la plak..
ntah malas larh nak target dah
hahha
jawapan orang yang tengah stress
ahaks
pas nie sokong spain kot
bab david villa ad..huh

lagi 4 tahon ar baru nak sokong german balik..
bab gol pown cam nasib jerk spain tadi saat akhir
huhu
perkataan orang kecewa
hahaha
janji aku x kena marah ngan coach diorang tu sudah
bab aku xda kaitan
hahaha

cOnteng

bosan
bosink
bowing
bolink
bokeng
bongok
mengarut lak malam2 camni
masih ddk kat hostel
busan nya la permandangan kat cni
sebab aku terperap dalam bilik
member lak jalan merayau tah ke mana nta
so saja taip la yang bukan-bukan kat cni

aku penah tanya member aku nm dya nur efwanna
saja nak mengarut ngan dya
x taw plak kami nie sekapal
yang selalu mengarut kan orang
dan boleh jdi tukang karut law d beri peluang
hahaha
ak tanya la
kat mana xde ayam..
so dya cakap kat alaska
hakhak
ak pon tergelak ngan jawapan tu
sebenar nya ak pon xtaw
hahahaha
sebab kebengogan ar yang aku gelak
ak teringat lak ms tu posa
bgah lepak2 kat masjid ngan member-member
so ad ar kawan aku daripada pakistan
kitorang panggl dya razi
bab dya bwa motor honda wave kaler hijau sebijik cam member ak
ikut kan cita
ms tu tengah sibok cite sal ayam
ntah mna tajok boleh termasok plak ayam
dia tanya la member ak dari pakistan tu
"razi kat tempat ko ada ayam x?"
pastu ak dgr ayat yang paling lawak ak ase
bab x penah dengar lai
razi cakap "ko ni macam bodoh"ngan loghat pakistan dya tu
hahaha
ak mati2 gelak guling2 ngan member aku d sebab kan
ketidak tahanan dan alahan terhadap lawak dya
memang dia boleh wat lawak
hakhak
x sangka dya boleh cakap camtu..
kesian member aku
asal jumpa tatan jak aku pasti ingat sal ni
dan aku selalu nganjing dia
haha
member ak dari pakistan tu mmg baik..tapi masaalah nya
dya tak leh nmpk pompuan skit
nak je usha
maklumla bujang
hahaha

p/s malam nie german bertemu spain nak gi tengok..wuuu
ASSALAMUALAIKUM

smk umas-umas tawau


sebot nama dah tentu x semua kenal
sebab nie sekolah bukan nya shopping complex
@ pWTc , Klcc @ pub2 yang berhampiran
sebab tu x berapa nak terkenal
tapi bagi aku it is not just a school
itu la tempat aku kenal kehidupan
di situla aku d suruh berjuang
di situ la ak d ajar tentang disiplin
d situla aku blajar tentang benda yang aku xtaw selama nie


tima kasih kat suma cikgu2
dah lama jugak aku tnggl kan sekolah tu
tapi d sekola tu jugak kenangan2 aku tercipta

aku ad tengok 1 cerita jepun..
cikgu dya cakap d sekolah ni la
kita belajar tuk bersahabat
kita belajar tuk mencinta
kita belajar tentang kehidupan
kadang2 aku rasa betol
tapi cikgu aku menyuntik virus
xtau la baik ke x
memori aku memproses virus yang d suntik
yang menjelaskan pada aku
sekola tempat belajar
tapi aku x pasti makna nya
belajar apa?
hari2 aku d arah dan mengikut
aku d suruh menatap setiap kata
yang tertulis berjela
di muka buku yang aku x sanggup nak nengok nya
tapi aku terpaksa
dalam fikir ku
mcam mana mau berjaya kalu x baca benda la ni?
ak mengiya sendiri
tapi tu la..
manusia kadang d bawah dan kadang2 di atas
tapi selalu orang yang di atas akan terus ke atas
dan yang d bawah selalu ke bawah
tapi memang kita akan terus d uji
kesabaran kan separuh daripada iman

member aku ada cakap
kesabaran separuh daripada iman
so tambah kan la separuh lagi jadi la 1
huh
mmg dya kreatif banar
hahahahahaha

di sekolah itu jugak aku melihat watak perangai dalam filem2 yang tercipta
kerna sekolah ada bnyak orang dan semua nya berbeza
ada yg nak jadi along bukit beluntong
ada yang nak jadi mafia hongkong
ada yang nak jadi cikgu
penyanyi
pelukis
n perompak yang cemerlang

teringat plak cikgu aku kena tikam ngan garpu
sedih agak nya cikgu tu
lemak dya menghilang
kesian..

tapi cikgu yang aku xkan penah lupah cikgu fatimah
sebab dia bek
skang dah kawen
smoga dia bahagia selalu..amin
tapi dia ajar aku x lama
passtu dia pindah gi sekolah len
sebab jauh sangat dari rumah dya la kot
tapi dya sempoi
waktu jwab soalan semua kena tapi aku dapat lepas walau x jawab soklan dya
hahaha
mish de cikgu so much

pastu aku jumpa plak sekolah aku dekat facebook
Sek.Men.Keb Umas-umas tawau mmg sekolah yang best bagi aku bab sekolah aku
hahaha
cikgu dah tukar2 dah..
bnyk cikgu baru yang aku x kenal
skang sekola tu pon dah ad web portal
masa aku xda plak bendala tu
law add kan best.
ni link die ha..web portal smk umas
tapi skang ni pon aku kene blajar gak lagi
masih menghadap buku
kena jawab exam
sebab menuntut ilmu itu wajib
aku memang nak study dulu sebelom nak bina rumah yang ad tangga..short die rumah tangga la
hahaha
apapon aku harap hari esok akan jadi lebih baik dari hari ini and lusa akan lebih baik dari hari esok
and ak harap mak aku selalu senyom..huhu
amin

kAw teRbang dLu..huh





Masa ak tanya
ko balik ka ndak
kaw jwb ndak
bila aku tanya kaw mau intern d mana
kaw ckap ntah mana-mana

kau x tau mau cakap apa
tapi kan bagus kaw ada sini
ndak juak tersiksa lidah ku
mao bercakap ngan budak2 nie
dah tu budak ni tanya kaw pi mana
ak cam malas mau jawab sebab wat nafsu aku nak balik makin tinggi
tapi tiba2 nya malam khamis tu kaw cakap kaw balik esok
ndak kan la aku mao marah ye dak
dah mmg waktu kaw tuk pulang

mmg tanggungjawab ko lebih besar
sapa soh jadi anak sulung
hahahahaha
tapi dah memang dah d takdir kan bgitu ko pon x boley nak halang jugak kan

so ko jan lupa balik cni
bab aku ndak taw mao ke mana
ak sedih
sebab aku bukan sebab kat ko
uhuks
sebab aku ndak dapat balik
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..rindu kat mak sgt90x
Sabah tetap di hati ..huh